Airconditioning

Airconditioning: zuinig en geluidloos

Dat airconditioning uw woning of kantoor op warme dagen heerlijk koel kan houden, is bij de meeste mensen wel bekend. Dat diezelfde airconditioning ook op koude winterdagen kan zorgen voor een prettig, comfortabel binnenklimaat, is minder bekend. Moderne airconditioningsinstallaties zijn zuinig in gebruik en nagenoeg geluidloos. Daarmee vormen ze een perfecte aanvulling op (of zelfs vervanging van) bestaande cv-installaties.

Koelen én verwarmen

Een airconditioningsinstallatie zorgt het hele jaar door voor een comfortabel huis of kantoor. Op warme dagen brengt de airco verkoeling, op koude dagen kunt u het systeem gebruiken om uw huis of kantoor te verwarmen. De airco onttrekt de benodigde energie aan de buitenlucht en schakelt vanzelf terug als de gewenste temperatuur is bereikt. Zeker in panden waar een gasgestookte cv-installatie niet tot de mogelijkheden behoort, is airconditioning (of een warmtepomp) een uitkomst.

Energiezuinig

Ook als het klimaat u na aan het hart ligt, is airconditioning een goede keuze: het systeem werkt op elektriciteit en levert voor elke opgenomen kilowatt (kW) aan vermogen ongeveer 4 kW terug. Dit doet de airconditioning door de warmte of kou van buiten te benutten; daardoor ligt het energieverbruik lager dan bij een gasgestookte cv-installatie. Moderne airconditioningsinstallaties zijn uiterst zuinig en kunnen zelfs zorgen voor energiebesparing. Zeker in combinatie met een cv-ketel: als u de airco gebruikt om uw pand te verwarmen, kunt u de centrale verwarming laag houden.

Ventilatie en ontvochtiging

Een airconditioningsinstallatie heeft meer voordelen. Zo zorgt airconditioning voor een goede ventilatie, voor ontvochtiging van de lucht, en daarmee voor een gezond binnenklimaat. Schimmels en andere ziekteverwekkers krijgen geen kans, uiteraard op voorwaarde dat de installatie goed wordt onderhouden.

Alleen A-merken

Air-One levert alleen maar airco’s van A-merken, zoals Mitsubishi, Daikin, LG en Panasonic.

Laat u adviseren!

Elk pand is anders. Voor elke ruimte die u wilt koelen of verwarmen, bieden wij een passende oplossing. Neem dus gerust contact met ons op voor een advies op maat!

Service en onderhoud

Een onverwachte storing aan uw warmtepomp of airconditioning is altijd vervelend. Al helemaal als het buiten extreem warm of juist koud is. Bij Air-One kunt u rekenen op vakkundig onderhoud en snelle reparatie.