All-in-one warmtepomp

All-in-one warmtepomp

De energieprijzen zijn de laatste jaren flink gestegen, en naar verwachting blijven ze voorlopig op een hoog niveau. Als u wilt profiteren van een lagere energierekening én volop comfort, is een warmtepomp een ideale oplossing.

Warmte van buiten naar binnen

Een zogenoemde all-in one warmtepomp onttrekt warmte aan de lucht (of het grondwater) en gebruikt deze vervolgens om uw pand en het tapwater mee te verwarmen. Een all-in one warmtepomp is met name geschikt in een nieuwbouwwoning of -kantoor, of bij een grootschalige renovatie van uw huidige pand. Een gasketel en een gasaansluiting zijn in dit geval niet nodig.

De benaming ‘warmtepomp’ is overigens ietwat misleidend; een warmtepomp kunt u op warme dagen namelijk ook gebruiken om uw huis of kantoor mee te koelen.

Natuurlijke warmte

Een all-in-one warmtepomp stoot geen schadelijke rookgassen uit en staat daarmee voor een zeer milieuvriendelijke en efficiënte manier van verwarmen of koelen. Voor elke uit de buitenomgeving opgenomen kilowatt (kW) aan vermogen geeft een warmtepomp er ongeveer vier terug.