Hybride warmtepomp

Hybride warmtepomp

Heeft u in uw woning of kantoor nog een goede cv-ketel met een goed rendement? Dan zit u ongetwijfeld niet te wachten op al te grote aanpassingen in uw huis. Toch is er ook in dit geval een passende oplossing voorhanden in de vorm van een zogenoemde hybride warmtepomp. Dit type warmtepomp werkt namelijk samen met uw huidige cv-ketel.

Techneco Elga: maximale efficiency, optimaal comfort

Een van de efficiëntste hybride warmtepompen die momenteel op de markt zijn, is de Techneco Elga. Deze hybride warmtepomp kan in vrijwel alle woningen met een gasverbruik van minder dan 4000 m3 per jaar worden geplaatst.

Groot voordeel van dit type warmtepomp is dat hij (in tegenstelling tot de meeste andere hybride warmtepompen) kan samenwerken met vrijwel elk type cv-ketel of met de stadsverwarming. Juist deze combinatie zorgt ervoor dat u onder alle omstandigheden het hoogste rendement haalt. Oók op hele strenge winterdagen: op momenten dat de warmtepomp alléén niet voldoende warmte levert, genereert de HR-ketel of stadsverwarming extra capaciteit. Oftewel: maximale efficiency, optimaal comfort.

Flinke besparingen, snelle plaatsing

In de meeste gevallen levert de Elga een besparing op van 20 tot 30 procent op de totale verwarmingskosten. De Elga is geschikt voor vrijwel elk pand (ongeacht de indeling of leeftijd ervan) en kan binnen één dag bij u worden geplaatst.

Aantrekkelijke subsidie

Bijkomend voordeel: op de aanschaf van een Elga warmtepomp kunt u een aantrekkelijke subsidie krijgen (in 2017 maar liefst EUR 1.800,-). Daarmee wordt de terugverdientijd van een warmtepomp verder teruggebracht, naar gemiddeld zo’n vijf à zeven jaar.